Aktuálně lze objednat pouze zboží skladem.

Weider Microbiotics 30 sáčků

Kód: GF_6948
Značka: Weider
420 Kč 375 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné

Detailní informace

Detailní popis produktu

PROBIOTIKA:

Jedná se o nepatogenní mikroorganismy, které jsou podávány s cílem zlepšit mikrobiální rovnováhu střev

          Proč jsou probiotika prospěšná?

  • pokud žijí ve střevech silné probiotické kultury mikroorganismů, brzdí růst nežádoucích patogenních mikroorganismů
  • zlepšují funkci střev, udržují správné pH ve střevě, optimální střevní mikroflóra usnadňuje trávení. regulují ukládání tuků v těle
  • nerovnovážný střevní mikrobiom mimo jiné přispívá k nadváze a obezitě
  • mají antikarcinogenní a imunostimulační vlastnosti
  • syntetizují některé bioaktivní mastné kyseliny, syntetizují některé vitamíny a enzymy

Laktobacily

Lactobacillus spp. je velmi široký rod mikroorganismů, které běžně kolonizují zažívací trakt a močové cesty člověka.

                Kdy je vhodné užívat laktobacily jako probiotika?

  • syndrom dráždivého tračníku, dětské koliky
  • dvanácterníkové vředy způsobené Helicobater pylori
  • lymská borelióza
  • alergická drematitida, kopřivky, akné
  • nesnášenlivost laktózy – zmírňují projevy nesnášenlivost laktózy
  • vaginální záněty, infekce močových cest
  • posílení imunitního systému, respirační infekce u dětí, jako prevenci běžných nachlazení

Bifidobakterie

     členové rodu Bifidobacterium patří mezi první mikroby, které kolonizují lidský gastrointestinální trakt a mají pozitivní účinky na zdraví hostitele. 

                Kdy je vhodné užívat Bifidobakterie jako probiotika?

  • průjem způsobený rotaviry, průjem způsobený užíváním antibiotik
  • při ulcerózní kolitidě – společně v kombinaci s laktobacily zlepšují stav pacienta a udržují remisi
  • zácpa – prevence a léčba
  • preventivně působí vůči gastrointestinálním infekcím
  • posílení imunitního systému

    Bacillus

    Bacillus spp. je poměrně široký rod bakterií a jako probiotika jsou považovány jen některé druhy, protože jsou i takové, co produkují enterotoxiny a způsobují onemocnění.

               

Kdy je vhodné užívat Bacillus coagulans jako probiotikum?

  • syndrom dráždivého tračníku
  • revmatoidní artritida (snižuje hladinu zánětlivých markerů)
  • nadýmání, zácpa – prevence a léčba
  • prevence onemocnění dýchacích cest
  • posílení imunitního systému

 

KDO BY JE MĚL UŽÍVAT?

  • jsou bezpečná pro kojence, děti, dospělé a starší pacienty. 
  • snižují rizika průjmu spojeného s užíváním antibiotik.
  • snižují četnost výskytu průjmu způsobeného některými bakteriemi. Včetně tzv. cestovatelských průjmů.
  • užívání probiotik snižuje míru remise ulcerózní kolitidy u dospělých osob.
  • zlepšuje stavy bolestí břicha a syndromu dráždivého tračníku u dětí i dospělých.
  • u předčasně narozených dětí snižuje užívání probiotik výskyt nekrotizující enterokolitidy a úmrtnosti u předčasně narozených dětí.
  • mírní problémy spojené s intolerancí laktózy (pozor, zde se však musíte zaměřit na probiotika, která nejsou pěstěna na mléčném médiu!

KDO BY MĚL BÝT OPATRNÝ PŘI UŽÍVÁNÍ PROBIOTIK?

  • těhotné a kojící ženy – užívání probiotik je vhodné, ale je třeba vybrat takové, které jsou prospěšné pro vás a vaše dítě a nezpůsobí vám případné komplikace. Vždy se poraďte se zkušeným terapeutem.
  • novorozenci a děti – probiotika jsou vhodné, ale opět je zapotřebí zvolit takové, které budou dítěti vyhovovat a přinesou mu užitek. Velmi bezpečná a účinná i pro alergické děti s ABKM (alergie na bílkovinu kravského mléka) či s HIT (histaminová intolerance)
  • starší pacienti a osoby se sníženou funkcí imunity – probiotika mohou zlepšit zdravotní stav, ale je nutné vybrat taková, která budou takovou funkci plnit a nezpůsobí uživateli potíže.
  • pacienti s výrazně sníženou imunitou (například při onkologické léčbě, HIV/AIDS, po transplantaci orgánů) – zde je nutné být velmi obezřetný a konzultovat případné užívání probiotik s lékařem, protože se může stát, že probiotické kultury mohou napadnout organismus a způsobit zánět.
 
 
Doporučená denní dávka: sáček (3g). Návod: Protřepejte a vysypte přímo na jazyk nebo smíchejte s chladným nápojem.Nepřekračujte doporučené dávkování. V případě pochybností (nebo jste-li těhotná a kojící žena) zkonzultujte užití se svým lékařem! Taktéž pokud užíváte léky. Skladujte na chladném (do 25°C), suchém a temném místě, mimo dosah malých dětí.

 

Potravina určená pro zvláštní výživu, vhodná pro sportovce.

Nutriční informace

Nutriční informace: v 1 sáčku (3 g)
mikrobiotická směs 1,65x10⁹CFU
Streptococcus thermophilus ST4  
Bacillus coagulans BACO-17  
Bifidobacterium longum BLI-02  
Bifidobacterium lactis CP-09  
Streptococcus thermophilus SY-66  
Lactobacillus acidophilus TYCA-06  
Lactobacillus paracasei GL-156  
Lactobacillus rhamnosus F-1  
Lactobacillus fermentum TSF331  
Lactobacillus helveticus RE-78  
Lactobacillus bulgaricus GA-812  
Bifidobacterium bifidum Bf-688  
Lactobacillus casei CS-773  
Lactobacillus reuteri GL-104  
Bifidobacterium infantis GB-1496  
viamin C (kyselina askorbová) 12 mg (15%*)
vitamin B2 (riboflavin) 0,21 mg (15%*)
vitamin B6 (pyridoxin hydrochlorid) 0,21 mg (15%*)

                                                               *Doporučená denní dávka


Složení výrobku: kukuřičný škrob, laktóza (mléko), sacharóza, fruktooligosacharidy, okyselující látka: kyselina citrónová (E330); Streptococcus thermophilus, regulátor kyselosti: mléčnan vápenatý (E327); vitamín C (kyselina askorbová), Bacillus coagulans, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium lactis, inulin, aroma, barvivo: beta-karoten (E160a); maltodextrin, vit.B2 (riboflavin), vit.B6 (pyridoxin hydrochlorid), Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus fermen-tum, Lactobacillus helveticus,  Lactobacillus bulgaricus, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus casei, Lactobacillus reuteri, Bifidobacterium infantis.

 

Doporučené použití

DistribuceEU
Balení30 sáčků x 3g
Doporučená denní dávka1 sáček (3g)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: