Aktuálně lze objednat pouze zboží skladem.

Smidge™ Sensitive (dříve GutPro Powder) probiotika 20g

Kód: SMD_SST20
Značka: Smidge
2 779 Kč 2 481 Kč bez DPH
Skladem (>3 ks)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čisté složení a potence probiotik Smidge Sensitive (dříve GutPro probiotika v prášku) dělá z tohoto probiotického prášku jeden z nejkvalitnějších doplňků stravy na trhu probiotik. Mnohdy si již uvědomujeme, že probiotika pomáhají našemu trávení a zdravotní kondici obecně, ale bohužel málokdo si uvědomí, kolik nežádoucích přísad je v běžně dostupných probiotických doplňcích a jak mohou tyto přísady naopak trávení zhoršovat.

Doplněk Smidge Sensitive byl vyvinut právě tak, aby byl bez příměsí a bez sporných kmenů bakterií. Tím bylo vytvořeno probiotikum pro všechny, včetně nejcitlivějších jedinců.

Správné dávkování pro kohokoliv je hračkou s dávkovací lžičkou/odměrkou, která je přiložena.

Vhodné i pro vegany.

Věděli jste že 80% buněk imunitního systému se nachází ve střevě? Z tohoto důvodu je zásadní mít zdravé trávicí ústrojí a podpořit osídlení správnými druhy mikroorganismů. 

Výhody Smidge Sensitive

  • Pečlivě sestavená směs 8 dobře snášených bakteriálních kmenů zdraví prospěšných bakterií, které se přirozeně vyskytují v zažívacím traktu a mají dostatečnou schopnost kolonizovat střevo 
  • Lyofilizovaný a čistý produkt bez alergenů
  • Obsahuje 3 miliardy CFU v jedné dávce a je dodáván s praktickou dávkovací lžičkou
  • Obsahuje pouze bakteriální kmeny, které jsou histamin neutrální nebo histamin odbourávají - a nic jiného, tedy nic, co by způsobilo intoleranci histaminu. Neobsahuje žádné kmeny, které produkují D-laktát. Neobsahuje Streptococcus thermophilus ani žádné kmeny tvořící spory (např. bakterie půdy), či bakterie způsobující histaminovou intoleranci.
  • Smidge™ Sensitive Probiotics Powder neobsahuje alergeny a žádné přidané látky, díky čemuž je prášek vhodný pro citlivé uživatele a je vhodný pro diety, jako je Paleo, GAPS, bezlepková, bez sóji, bez kaseinu, ketogenní a Body Ecology. Bez obsahu inulinu, maltodextrinu nebo rostlinné vlákniny, běžných aditiv jako je stearát hořečnatý, oxid křemičitý, nebo silice.
  • Všechny kmeny se pěstují na kultuře neobsahující mléčné či sójové médium. Jsou pěstovány na vegetariánské kultuře bez GMO a pro zajištění co největšího účinku byly sušeny mrazem.

Pro koho je Smidge Sensitive určen?

Chtělo by se napsat, že pro všechny a byla by to pravda. Nicméně ocení jej hlavně:

  • Osoby, které drží zdravotní dietu nebo speciální stravu, včetně GAPS, SIBO, Body Ecology, Autismus/PDD-NOS, PANDA/PANS, Paleo, AIP, ketogenní, bezlepková, bezsójová a bezkaseinová strava.
  • Pro osoby s citlivým trávicím traktem.
  • Pro ty, kteří chtějí podpořit své zdraví a zdravou životosprávu.
  • Pro ty, kteří obtížně tráví některá jídla a zaznamenávají plynatost a nadýmání.

Proč mají probiotika Smidge Sensitive vyšší cenu?

Smidge Sensitive probiotika neobsahují prebiotika ani jiná aditiva, která mohou u běžně dostupných doplňků stravy s probiotiky činit až 80 % obsahu. Dochází pak přirozeně ke snížení účinnosti produktu a také ceny.

Cena za dávku Smidge Sensitive probiotik je ve skutečnosti mnohdy nižší než u jiných běžně prodávaných probiotik s prebiotiky, protože jedna lahvička těchto probiotik obsahuje více CFU (jednotek tvořících kolonie) než běžně prodávané probiotika. Navíc výběr bakteriálních kmenů, je zde opřen o vědecké výzkumy a maximálně přizpůsoben pro minimalizaci nežádoucích reakcí u osob s citlivým trávicím systémem. Plus do sebe nedostáváte něco navíc, co je zbytečné nebo potencionálně škodlivé.

Složení SMIDGE SENSITIVE

Kmeny bakterií: Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus salivarius. 

Bez dalších přídatných látek! Prášek Smidge™ NEobsahuje žádné běžné alergeny: mléko a kasein, vejce, ryby, měkkýše, ořechy, arašídy, pšenici či lepek, kukuřici, kvasinky či sójové boby. Taktéž NEobsahuje přidaná barviva, konzervanty ani vonné látky.

1 přiložená lžička obsahuje 3 a více miliard CFU (kolonií tvořících jednotek).

Počet dávek v balení: 1 000 dávek.

Použití

Začněte užívat jednu odměrku 1x denně spolu s jídlem, nebo dle doporučení odborníka. Postupně přidávejte dle tolerance.
V prvních týdnech užívání mohou někteří jedinci pociťovat mírnou závrať či nevolnost. Tyto symptomy by měly časem ustat. Pokud jsou tyto symptomy příliš silné, doporučujeme dávkování na nějakou dobu snížit a postupně pak zase zvyšovat.

Skladování: Uchovávejte v lednici s pevně uzavřeným víčkem. Používejte jen čisté a zcela suché nástroje. Nevyndávejte absorbent vlhkosti! Vlhkost vadí probiotikům především. Uchovávejte mimo dosah dětí!

Upozornění: Doplněk stravy, neslouží jako náhrada pestré stravy

Doprava

Probiotika obsahují aktivní lyofilizované (mrazem sušené) bakterie. Skleněná lahvička je vaukově uzavřena. Do obalu se tedy nemůže dostat vlhkost, která probiotika může znovu oživit a tak jsou NEOTEVŘENÁ stabilní při pokojové teplotě. Výrobce deklaruje, že po dobu převozu nedojde ke snížení účinnosti probiotik. V případě vyšší teploty než 25°C posíláme s chladící vložkou, aby teplota probiotik nepřekročila onu pokojovou teplotu. Při doručení nemusí být tato chladící vložka studená. 

Chcete se dozvědět více? 

Nastartujte již dnes svůj trávicí systém s čistými, mimořádně účinnými probiotiky obsahujícími 8 kmenů mikroorganismů. Bez běžných alergenů, vhodné pro osoby s citlivým trávením.

Světová zdravotnická organizace definuje probiotika jako "živé mikroorganismy, které mají při konzumaci v dostatečném množství pozitivní vliv na zdraví". Společnost Smidge™ vyvinula prášek Sensitive Probiotics s 8 pečlivě vybranými neutrálními kmeny probiotických bakterií a bez dalších přísad, jako jsou pomocné látky, aromata a konzervační látky. Díky tomu je tato bezkonkurenční hypoalergenní receptura obzvláště vhodná i pro ty nejcitlivější uživatele. Oproti svému předchůdci (GutPro® Probiotika v prášku pod značkou Organic3) zde bylo zvoleno podstatně menší dávkování, abyste si mohli dávku snadněji vytvořit a upravit ji na množství, které je pro vaše tělo vhodné.

Jedinečnost Smidge™ Sensitive Probiotics Powder

Účinný, kondenzovaný a čistý prášek Smidge™ Sensitive Probiotics obsahuje pečlivě sestavenou směs neutrálních bakteriálních kmenů Lactobacillus gasseri, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum en Bifidobacterium lactis. Jejich kombinace zajišťuje, že každá dávka obsahuje 3 miliony CFU. Praktická dávkovací lžička, která je součástí balení, zajišťuje, že si můžete odměřit a sestavit přesně takové množství, které vyhovuje Vám a členům Vaší rodiny. Do doplňku navíc nebyla přidána žádná aromata, aditiva, plnidla ani konzervační látky a směs obsahuje pouze histamin neutrální nebo histamin odbourávající bakteriální kmeny. Probiotika jsou proto vhodná pro osoby s přecitlivělostí a alergiemi a hodí se k dietním stylům a dietám, jako je paleo, ketogenní, GAPS, SIBO, Body Ecology, a k bezsójové, bezlepkové, bez-mléčné nebo bez-kaseinové dietě.

O střevní flóře

Střevní flóra, nazývaná také mikrobiom, je nesmírně důležitý ekosystém v našem těle. Věděli jste, že náš střevní systém je velmi osobní, stejně jedinečný jako otisk našeho prstu? Vznikají zde základní látky, včetně vitaminů a neurotransmiterů. Mikrobiom také hraje klíčovou roli při trávení potravy a následném vstřebávání vitaminů, minerálů a dalších živin. Při těchto procesech tělo spolupracuje s přítomnými střevními bakteriemi. Tělo funguje jako hostitel těchto mikrobů. Střevní flóru lze rozdělit na různé bakterie a houby, na žádoucí a méně žádoucí druhy a na druhy přechodné nebo stálé obyvatele. Stejně jako u všeho živého, i zde jde o rovnováhu.

Jak fungují bakterie a enzymy?

Tělo spolupracuje s mikroorganismy přítomnými ve střevech na správném průběhu všech trávicích procesů. Všechny tyto mikroorganismy ve střevním systému mají svou vlastní funkci, ale zároveň tvoří důležitý systém jako jednotný celek. Pokud jsou tyto druhy v rovnováze, hovoříme o zdravé střevní flóře. Tato rovnováha je u každého jiná! Enzymy jsou pracovními koňmi našeho těla. Jsou to takříkajíc chemické továrny, které dokáží urychlit nejrůznější procesy v našem těle, takže tyto procesy netrvají roky, ale často jen několik vteřin. Trávicí enzymy tedy fungují v našem střevním systému jako jakýsi katalyzátor. Nejste tím, co jíte, ale tím, co vstřebáváte. Važte si proto těchto malých pomocníků ve svých střevech.

Odhalení naší střevní flóry

Poznatky o naší střevní flóře se neustále vyvíjejí. Ve skutečnosti toho o tomto složitém systému víme velmi málo a naše současné znalosti jsou jen špičkou ledovce, ale téměř všichni odborníci se shodují, že stojí za to se naší střevní flóře věnovat blíže. Věděli jste například, že bakterie mezi sebou komunikují zvláštním způsobem? V celém těle, včetně střev, spolu bakterie neustále komunikují prostřednictvím mechanismu, který nazýváme "Quorum Sensing", a vzájemně na sebe ladí své chování prostřednictvím látek, které vylučují, konkrétně signálních molekul. Mimo jiné tak mohou poznat, zda je v jejich okolí mnoho příbuzných, či nikoli, a důmyslným způsobem s nimi spolupracovat. Díky svému speciálnímu komunikačnímu systému umí bakterie vycítit, zda jsou samy, nebo s ostatními, a to jim umožňuje spolupracovat způsobem, kterému teprve nyní začínáme pomalu rozumět.

Historie probiotik

Termín "probiotika" poprvé použil německý lékař Werner Kollath, který je popsal jako "účinné látky nezbytné pro zdravý život". Vývoj a používání probiotik je však mnohem starší. První použití se datuje do období neolitu, mezi 10 000 a 5 000 lety před naším letopočtem. Protože pastevci na Blízkém východě v té době skladovali mléko v pytlích z kozí kůže, na které přes den pražilo slunce, mléko začalo kvasit. V této době se začaly používat i další kvašené potraviny, například kefír, pivo a víno. Teprve mnohem později, v 19. století, byly objeveny základní procesy a jejich význam. Významný byl zejména francouzský chemik a biolog Louis Pasteur se svou teorií, že příčinou mnoha nemocí je drobná živá bytost, kterou nazval "mikroorganismus". Tento významný objev v lékařské vědě nakonec vedl k mnoha dalším poznatkům, například k vývoji vakcín, sterilizaci nástrojů a obvazů na rány v chirurgii a pasterizaci potravin.

Pečlivě sestaveno

Výrobky Smidge™ jsou pečlivě sestavovány v malých sériích a neobsahují zbytečné přísady, díky čemuž mají optimální kvalitu a všestranné využití. Protože jsou výrobky vyvinuty na základě nejnovějších poznatků a protože obsahují specifické neutrální bakteriální kmeny, jsou dobře snášeny téměř všemi. Výrobky jsou proto mimořádně vhodné i pro osoby s přecitlivělostí nebo alergiemi; stejně tak se hodí do diet včetně GAPS a paleo diety.

O Smidge™

Tři zakladatelé společnosti Smidge™ (dříve Organic3) vytvářejí doplňky stravy s hlavním cílem poskytnout základní živiny pro podporu zdravého trávicího systému a pomoci maximalizovat vstřebávání potravin bohatých na živiny. Vášeň pro jejich podnikání pramení z jejich vlastních zkušeností s prodělanými nemocemi.

Všichni tři osobně zjistili, že správná výživa je klíčem ke zdraví, a touží pomoci ostatním na cestě ke zdraví prostřednictvím výživy. Doplňky stravy Smidge™ jsou přírodní, čerstvé a vyrobené bez přídatných látek, takže jsou vhodné i pro ty nejcitlivější uživatele.

Název "Smidge" znamená "malé množství", což podtrhuje skutečnost, že výrobky se vždy vyrábějí v malých sériích, aby byla zaručena mimořádná kvalita. Tím se nejen předchází nepříjemným vedlejším účinkům, ale také se dosahuje nejlepších možných výsledků. Jejich vize, výzkum a zkušenosti vedly ke vzniku jedinečných výrobků, jejichž složení je inspirováno prací Dr. Westona A. Price a Dr. Natashy Campbell-McBride.

Upozornění: Prosím, berte na vědomí, že vzhledem ke specifické povaze produktu a jeho náročnosti na správné skladování, se na tento produkt nevztahuje možnost odstoupení od kupní smlouvy v zákonné lhůtě 14 dnů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: